Toepassingen/magazijnetikettering

Info en advies: 0252-41 28 42

Magnetische magazijncodering

Magnetische coderingsproducten zijn ideaal om een magazijn te coderen. Ze zijn snel aan te brengen en kunnen verwijderd en hergebruikt worden, zonder resten achter te laten.
Hieronder geven wij u een kort overzicht van de ideale magnetische producten voor uw magazijn.

Bedrukte magneetetiketten voor magazijnstellingen

Bij het coderen van magazijnstellingen krijgen alle opslagplaatsen gewoonlijk een unieke aanduiding. Om deze stellingen te identificeren, worden etiketten voorzien van locatienummers, eventueel een barcode en, indien van toepassing, een pijl. Deze vorm van magazijnetikettering werkt het best met COROSTOC print bedrukte magnetische etiketten. De etiketten worden bedrukt volgens uw specificaties. De nummers en andere gegevens die op de etiketten moeten worden gedrukt, kunnen in een Excel-bestand naar ons worden gestuurd. Bel ons als u vragen heeft over het productieproces

In hoogbouwmagazijnen worden etikettypes zoals bijv. multi-level etiketten gebruikt. Uiteraard kunnen wij deze etiketten ook voor u produceren. Bij vragen staan wij graag tot uw beschikking.
 

Magazijncodering met vaak wisselende of vaste teksten

Voor alle coderingen die regelmatig veranderen en toch netjes leesbaar moeten zijn, zijn papier etiketten de ideale oplossing. In magnetische etikethouders kunnen ze flexibel worden geschoven en weer worden verwijderd zonder resten achter te laten. De etikethouders zijn aan de boven- en zijkant geopend en kunnen dus eenvoudig gebruikt worden. 
U kunt ook uw eigen etiketten, die bijvoorbeeld uit uw goederenbeheersysteem worden gegenereerd, magnetisch bevestigen met COROSET etikethouders.
Als alternatief kunt u COROSTOC TT magnetische etiketten voor thermotransferprinters gebruiken. Naar behoefte kunt u heel eenvoudig zelf magnetische etiketten printen. Alles wat u nodig hebt is een thermotransfer printer, die al in veel bedrijven wordt gebruikt. Nadat u de etiketten hebt afgedrukt, kunt u de geperforeerde etiketten direct van de rol losmaken en rechtstreeks op het stalen rek bevestigen. 
 

Markeren van magazijnrekken en gangpaden

Gangpaden en rekken zijn soms gemarkeerd met grote borden. Wij bieden COROSIGN locatieborden aan als een magnetische oplossing. Zij worden aan één of beide zijden bedrukt, geheel volgens uw specificaties en vervolgens kunt u ze aan het rek bevestigen met een bijzonder sterke magneetband of met ophangkoorden. 

Gebruik begeleidende documenten in het hele bedrijf

U wilt uiteraard uw documenten beschermen tegen stof en vuil. Onze beschermhoezen COROPAC magnetische kaarthoezen type 4 zijn de ideale documenthoezen die magnetisch hechten. De voorzijde is voorzien van een transparante, scannerleesbare, slijtvaste kunststof folie. De magneetband aan de achterzijde maakt het gemakkelijk om de hoes te bevestigen. Een speciale universele haak maakt de hoes ook vast in bijv. kartonnen dozen. 

De premium magneethoes COROPAC type 9 met twee bijzonder sterke Neodymium magneetknoppen hecht ook op gaasboxen of op plaatsen waar weinig contactoppervlak is. De geïntegreerde Neodymiumknoppen geven de documenthouder de nodige kleefkracht, zelfs in koude magazijnen. Het is bijzonder slipvast en een tweede insteekvenster voor gekleurde etiketten biedt een extra etiketteringsniveau.

Meer speciale magnetische documenthouders vindt u in het overzicht van magnetische kaarthoezen
 

Praktische statusmarkering voor stellingen

COROSIGN light flexibele signnaalborden worden gebruikt om bijvoorbeeld schaplocaties te markeren die geblokkeerd zijn of herschikt moeten worden. De borden zijn voorzien van een sterk klevende magneetband en kunnen dus bijvoorbeeld aan de stellingkolom worden bevestigd. Met de gekleurde signalisatieborden kunt u de juiste kleurcodering kiezen. (b.v. rood - geblokkeerd).

Wij drukken de borden ook graag voor u. Neemt u hiervoor contact met ons op.
 

Mededelingen en informatie binnen het bedrijf

Instructies of mededelingen bestaan in bijna alle bedrijven. Deze informatie moet op magneetborden, machines, deuren, enz. worden aangebracht, zodat zij duidelijk zichtbaar zijn. COROPAC 9000 magnetische hoezen zijn ideaal voor dit doel. De achterzijde van deze hoes is geheel magnetisch en beschermt de inhoud tegen stof en vocht. 

COROSIGN waarschuwings- en aanwijsborden zijn borden die door middel van hun teksten zorgen voor meer veiligheid binnen uw bedrijf. Zij hechten magnetisch over het gehele oppervlak en kunnen worden bevestigd zonder boren of schroeven.
Op het gebied van magnetische organisatiehulpmiddelen vindt u nog vele andere kleine magnetische hulpmiddelen, zoals magneetknoppen voor magneetborden, magneetfolie om rechtstreeks af te drukken voor inkjetprinters, enz.
 

Stellingen beschrijven

Een bijzondere uitdaging bij het etiketteren van hoge stellingen is de leesbaarheid van de etiketten. Door de afstand wordt het steeds moeilijker om de etiketten op de bovenste schappen te lezen. 

Er zijn verschillende oplossingen:

Man-Down/Multi-level labels

Hier worden etiketten afgedrukt die verschillende niveaus bevatten. Er kan bijvoorbeeld een etiket worden toegepast op de 1e ligger die alle niveaus aanduidt. 

Wij bedrukken ook graag COROSTOC print magneetetiketten als multilevel etiketten geheel op maat. Bel ons als u meer informatie wilt.

Grote etiketten voor de bovenste schapniveaus

Grotere teksten zorgen uiteraard voor een betere leesbaarheid.

De beste manier om dit te testen is een stuk papier met opdruk erop te leggen om te zien hoe goed het kan worden gelezen.

Wij maken graag een passende offerte voor u. 

Zelf bedrukken

De grotere formaten van de COROSET etikethouders zijn bijzonder geschikt als u uw etiketten zelf wilt bedrukken.

Door ons bedrukt

Met COROSTOC print kunnen wij u bijna elk formaat als kant-en-klaar magneetetiket aanbieden.

Pallet markering

Pallets markeren met behulp van magnetische kaarthoezen zijn zeer geschikt voor de identificatie van pallets in het magazijn. De markeringen of verzendlabels worden afgedrukt op papier en in een magnetische kaarthoes geschoven. Dit kan worden bevestigd aan alle ijzerhoudende oppervlakken. Als alternatief kan het worden bevestigd tussen stapelgoed met de apart verkrijgbare universele haak, vastgeklemd worden aan kartonnen dozen of opgehangen worden aan stretchfolie. De markeringen kunnen snel en gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden gepositioneerd, bijvoorbeeld om wijzigingen in de voorraad weer te geven. Als de goederen opnieuw worden opgeslagen, kan de markering eenvoudig worden meegenomen in de magnetische kaarthoes en opnieuw worden bevestigd. Palletmarkeringen met magnetische documenthouders bieden een eenvoudige en effectieve manier om uw voorraad georganiseerd en netjes te houden. De voordelen zijn onder andere de gebruiksvriendelijkheid, de mogelijkheid om snel opnieuw te positioneren en de mogelijkheid om ze steeds opnieuw te gebruiken.

Magnetische containermarkeringen

Magnetische containermarkeringen zijn zeer geschikt voor de identificatie van opslagcontainers, zoals lades of rekdozen. De markeringen worden afgedrukt of geschreven op magnetische labels en kunnen vervolgens worden bevestigd op metalen oppervlakken, zoals metalen containers. Er zijn andere bijpassende producten zoals magnetische etikethouders of ferromagnetische hechtondergronden voor containers die zelf niet ijzerhoudend zijn. Hier vindt u een overzicht van alle magnetische identificatieproducten. De markeringen kunnen snel en gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden gepositioneerd om wijzigingen in de voorraad of magazijnorganisatie weer te geven. Magnetische containermarkeringen bieden een eenvoudige en effectieve manier om uw voorraad georganiseerd en netjes te houden.

Vloermarkeringen

Vloermarkeringen zijn zeer geschikt voor de identificatie van gebieden in het magazijn, zoals looproutes of gevaarlijke zones. De markeringen zijn gemaakt van bedrukte, speciaal gecoate folie, waardoor ze duurzaam en antislip zijn. Aan de achterkant zijn ze voorzien van een speciale lijm en worden ze op de vloer geplakt.

Als alternatief kunnen we deze vloermarkeringen natuurlijk ook magnetisch leveren. Dan kunnen ze worden gebruikt op metalen vloeren of bijvoorbeeld als snelle afdichting van goten. In de magnetische uitvoering kunnen ze natuurlijk gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden geplaatst. Neem contact met ons op. We vinden graag samen de beste oplossing voor uw toepassing.

Samenvatting: Magnetische magazijn markering

Magneettapes in het magazijn bieden vele voordelen, zoals snelle en eenvoudige hantering, de mogelijkheid om snel opnieuw te positioneren van magazijnlabels, palletmarkeringen, containermarkeringen en vloermarkeringen, evenals de mogelijkheid om ze steeds opnieuw te gebruiken. Magnetische sluitingen en houders zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen in magazijnmarkering, zoals het bevestigen van magazijnlabels, palletmarkeringen, containermarkeringen en vloermarkeringen.

Wellicht ook interessant voor u

«