Tips/Praktischer dan gedacht! Etikettering met stift en magnetisch etiket

We vergeten vaak hoe handig het is om iets snel met de hand te kunnen etiketteren. Dit werkt bijzonder goed met magnetische producten.

Info en advies: 0252-41 28 42

Handmatig coderen

Hoewel bedrukte etiketten tegenwoordig veel worden gebruikt, zijn er vaak situaties waarin u snel iets wilt etiketteren maar dat u geen zin heeft om slechts 1 etiket af te gaan drukken. Dit kan ertoe leiden dat dingen die moeten worden geëtiketteerd, niet meteen gedaan worden, waardoor het overzicht binnen het bedrijf snel verdwijnt. 

Met magnetische coderings producten heeft u het voordeel dat u de etikettering op elk moment kunt veranderen zonder sporen achter te laten. U kunt bijvoorbeeld COROSTOC magnetische etiketten met een stift beschrijven en ze onmiddellijk aanbrengen.

Als blijkt dat de etikettering voor langere tijd zal worden gebruikt, kunt u de etikettering bij de eerstvolgende gelegenheid vervangen door een bedrukt etiket.

COROSET etikethouders zijn ook zeer geschikt voor dergelijke etikettering. Schrijf de gewenste tekst op een papieren etiket en schuif het in de magnetische etikethouder.

COROSET etikethouders

COROSTOC print magnetische etiketten worden bedrukt volgens de wensen van de klant. Deze etiketten kunnen ook met een stift worden beschreven. Zo kan bijvoorbeeld een standaardetiket worden gemaakt waarop naar behoefte iets kan worden ingevuld of aangekruist.

De juiste stift voor uw magneetetiketten

Er zijn verschillende stiften, afhankelijk van de toepassing. Bij elke bestelling van COROSTOC magnetische etiketten voor zelfetikettering wordt één stift gratis meegeleverd.

Met waterafwasbare- en whiteboardstiften kunnen de geschreven teksten (bij juist gebruik) weer  worden schoongeveegd.

Dit betekent ook dat de tekst minder goed blijft zitten in natte omstandigheden of wanneer over het etiket wordt geveegd. In dit geval is de permanente marker waarschijnlijk de betere keuze.
 

 

Verwijderen van teksten met een waterafwasbare stift

Teksten die geschreven zijn met waterafwasbare stiften kunnen met een vochtige doek verwijderd worden.

Verwijderen van teksten met een whiteboard stift

Teksten die geschreven zijn met een whiteboard marker kunnen met een droge doek verwijderd worden.

Kun je de tekst niet verwijderen?

Controleer eerst de stift die je hebt gebruikt. Vaak was het toch een permanente marker. 

Als u de tekst een langere tijd op het etiket laat zitten, is het misschien niet mogelijk om deze compleet te verwijderen. Zeep of spiritus helpt vaak in deze gevallen. Sterkere reinigingsmiddelen mogen niet worden gebruikt, omdat zij de coating van het materiaal kunnen aantasten.

Whiteboard-compatibele stiften kunnen alleen van speciale whiteboard-oppervlakken worden afgeveegd.

Waterafwasbare stiften kunnen van de meeste folies worden afgeveegd. Sommige folies kunnen er echter niet mee worden beschreven.

Permanente markers kunnen op bijna alle gangbare materialen worden gebruikt.
 

Wellicht ook interessant voor u

«