Etikettering in koelhuizen

Info en advies: 0252-41 28 42

Speciale kenmerken in koelruimtes

Bij het etiketteren van koelhuizen zijn er een paar speciale uitdagingen die moeten worden opgelost, zodat de etikettering ook bij lage temperaturen standhoudt. Met onze magneten, gemaakt van bijzonder hoogwaardige materialen en met een bijzonder hoge kleefkracht, blijven ze zelfs bij lage temperaturen goed plakken.

Hygiënische aspecten

In koelhuizen is het essentieel dat alle oppervlakken gemakkelijk te reinigen zijn om besmetting te voorkomen. Er moet worden gegarandeerd dat er geen residuen in het voedsel terechtkomen. Duidelijke documentatie over houdbaarheidsdata en soortgelijke informatie is vereist, wat vaak etikettering noodzakelijk maakt.

Veel klassieke, tijdelijke etiketteringsoplossingen kunnen niet voldoende worden gereinigd en leiden soms zelf tot ophopingen van residuen. Daarom moeten ze vaak op korte termijnen worden vervangen om aan de eisen te voldoen.

De magnetische etiketteringsoplossing van MMS is hierbij voordelig, aangezien deze tijdelijk kan worden verwijderd, waardoor een grondige reiniging mogelijk is. Naast standaardproducten voor etikettering ontwerpen we graag een individuele oplossing voor uw eisen. Of het nu gaat om bedrukte ondergronden voor uw etikettering, speciale magneetetiketten, etikethouders of hoezen, neem contact met ons op. We kijken uit naar uw aanvraag!

Bijzondere omgevingsomstandigheden

Bijzondere omgevingsomstandigheden in koelhuizen, zoals hoge vochtigheid, lage temperaturen en bevroren oppervlakken, maken het moeilijk om met conventionele middelen te etiketteren. Zelfklevende etiketten hechten bijvoorbeeld niet goed onder deze omstandigheden. Magnetische producten bieden duidelijke voordelen door hun magnetische hechting. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat de hechtkracht mogelijk hoger moet zijn, vooral wanneer de oppervlakken bevroren zijn en de afstand tot de ondergrond daardoor groter wordt. MMS kan producten aanpassen om aan deze speciale eisen te voldoen.

Het juiste product kiezen

Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van of u een etiket met de hand, voorgedrukt of met uw eigen afdruk nodig heeft. 

Producten en speciale kenmerken voor gebruik in koelhuizen

COROSTOC magnetische etiketten

COROSTOC magneetetiketten zijn geschikt voor gebruik in koelhuizen. 

Het materiaal wordt “stijver“ als het koud is en mag pas na opwarming weer worden "gebogen". 
Afhankelijk van de vraag of er een laag ijs tussen het oppervlak en het magneetetiket zit, zou een materiaal met speciale kleefkracht kunnen worden gebruikt.

COROSET magnetische etikethouders

COROSET magnetische etikethouders zijn geschikt voor gebruik  in koelhuizen. 

De lijm voor de verbinding met de magneet is door ons ook met succes getest bij temperaturen onder nul graden. Bij bijzonder lage temperaturen moet echter een speciale lijm worden gebruikt.

COROPAC magneethoezen

Voor het gebuik in koelhuizen adviseren wij u onze Premium-magneethoes met 2 geïntegreerde Neodymknoppen, COROPAC type 9.

De magneten zitten stevig vast in de magneethoes en zijn bijzonder sterk. Dit betekent dat de magneethoezen zelfs bij de laagste temperaturen in de koeling goed op hun plaats blijven zitten.

Controle van de kleefkracht

Indien de oppervlakken waarop de magneten moeten hechten, met ijs worden bedekt, leidt dit tot gladde oppervlakken en wordt de afstand tussen de ondergrond en de magneet groter. Daarom moeten de magneten bijzonder sterk zijn.

Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen met een hoge kleefkracht. Niettemin raden wij aan de kleefkracht te testen met behulp van monsters. Indien gewenst kunnen wij veel producten ook uitrusten met nog sterkere magneten.

Laat ons weten in welke producten u geïnteresseerd bent, zodat wij u monsters kunnen sturen.
 

Vraag ons om een monster zodat u zelf kunt testen.

Tips voor het etiketteren van koelruimtes

Etiketteren van magnetische etiketten met permanente stiften

Als u met stiften op de etiketten wilt schrijven, raden wij u aan permanente markers te gebruiken. Bij waterafwasbare stiften kan condensvorming snel leiden tot vlekken. 

Kunststoffen bij lage temperaturen

Kunststoffen worden hard als ze koud zijn. Als kunststoffen onderdelen dan bijvoorbeeld op een harde rand vallen, kunnen ze beschadigd raken. Daarom moet er altijd voor worden gezorgd dat de producten niet aan bijzondere spanningen worden blootgesteld wanneer zij worden gekoeld.

Wellicht ook interessant voor u

«