Magnetische materialen voor digitaaldruk

Info en advies: 0252-41 28 42

Magneetfolie bedrukken in digitaal print

Magnetische folie is een handig materiaal dat in veel toepassingen kan worden gebruikt, met name voor het maken van voertuigbelettering, reclameborden of voor het organiseren van items in magazijnen of winkels. Er zijn twee veelvoorkomende methoden om magnetische folie te bedrukken: directe bedrukking van magnetische folie die al wit is gecoat in latex- of UV-print en het bedrukken van een folie en deze vervolgens op een magnetisch oppervlak lamineren.

Directe bedrukking van magnetische folie die al wit is gecoat in latex- of UV-print biedt enkele voordelen ten opzichte van het bedrukken van een folie en deze vervolgens lamineren. Een witte coating op de magnetische folie zorgt voor een beter printresultaat, vooral bij kleuren die normaal gesproken moeilijk zijn om te printen op transparante materialen. Direct bedrukken bespaart ook tijd en moeite, omdat er geen extra stappen nodig zijn voor het lamineren. Bovendien is direct bedrukken goedkoper dan het bedrukken van een folie en het lamineren.

Het bedrukken van een folie en deze vervolgens lamineren op een magnetisch oppervlak heeft echter ook voordelen. Deze methode maakt het mogelijk om elke soort folie te gebruiken, inclusief transparante of gekleurde folies. Hierdoor kunnen complexe ontwerpen en patronen worden gemaakt die moeilijker te bereiken zijn met directe bedrukking. Bovendien kan deze methode nuttig zijn voor het printen van grote formaten, omdat magnetische folies meestal alleen verkrijgbaar zijn in beperkte maten. Bovendien kan het lamineren op een magnetisch oppervlak de levensduur van de print verlengen en het materiaal beschermen tegen slijtage of beschadiging.

Over het algemeen zijn er dus voor- en nadelen voor beide methoden om magnetische folie te bedrukken. De keuze van de methode hangt af van de specifieke vereisten en behoeften van het project, inclusief de aard van de te printen ontwerpen, de grootte van de print en het beschikbare budget.

Geschikte folies voor digitale print

Voor digitale print zijn er verschillende folies geschikt. Als u de prints wilt lamineren, zijn eigenlijk alle folies geschikt. Voor directe print zijn er echter enkele producten die bijzonder geschikt zijn.

  • Magnetische folies
    We kunnen magneetfolies leveren met een witte of gekleurde coating. Voor rolprinters zijn materialen met een dikte van 0,5 mm meestal geschikt. Voor vellenprinters zijn de magnetische folies meestal niet beperkt wat betreft dikte. Controleer indien nodig de specificaties van de printerfabrikant.
  • Ferrofolies
    Wij hebben enkele ferrofolies in ons assortiment die al wit zijn gecoat en direct kunnen worden bedrukt. Voor specifiekere vereisten hebben we ook een dunne staalfolie die ook wit is gecoat.
  • Displayfolies
    Displayfolies zijn folies die aan de achterzijde zijn gecoat met ijzerdeeltjes. Hierdoor hechten ze aan magnetische oppervlakken. U kunt ze gebruiken om grote prints eenvoudig en snel te kunnen bevestigen of te verwisselen. De bevestiging is eenvoudig zonder lijm en kan door de meeste mensen zelf worden uitgevoerd.

Hier zijn enkele voorbeelden van het gebruik van magnetische folies en magneetbanden op het gebied van digitaal drukken:

Bevestiging van prints

Magnetische houders zijn ideaal voor het bevestigen van prints op magnetische oppervlakken zoals whiteboards, koelkasten en magnetische muren. De magnetische folies of magnetische banden worden aan de achterzijde van de print bevestigd en houden deze op zijn plaats. Omdat er geen lijm of andere bevestigingsmiddelen nodig zijn, kan de print snel en eenvoudig worden bevestigd en verwijderd. De voordelen zijn onder meer het gemak van gebruik, de mogelijkheid om de print snel en gemakkelijk opnieuw te positioneren en de mogelijkheid om deze steeds opnieuw te gebruiken.

Magnetische visitekaartjes

Magnetische visitekaartjes zijn een handige manier om ervoor te zorgen dat uw contactgegevens altijd binnen handbereik zijn op het bureau of op de koelkast van uw klanten. De visitekaartjes worden op magnetische folies gedrukt en op maat gesneden. Klanten kunnen de visitekaartjes eenvoudig bevestigen aan metalen oppervlakken, waar ze gemakkelijk te vinden en te bereiken zijn. Magnetische visitekaartjes bieden een eenvoudige en praktische manier om ervoor te zorgen dat uw contactgegevens altijd binnen handbereik zijn. Magnetische visitekaartjes blijven eerder in zicht, omdat gebruikers ze graag ophangen.

Magnetische platen

Magnetische platen zijn ideaal voor tijdelijke reclame, zoals voor bedrijfsvoertuigen die voor marketingdoeleinden worden gebruikt. Er wordt direct op een gecoate magnetische folie gedrukt of er wordt eerst een (meestal) witte folie bedrukt en vervolgens op de magneetfolie gelamineerd.

Magneetplaten kunnen snel en eenvoudig worden verwijderd en opnieuw worden aangebracht, afhankelijk van de behoefte. Magnetische platen bieden een snelle en effectieve manier om tijdelijke reclame te maken. Zo kunnen advertenties op een andere plaats opnieuw worden gebruikt, of kan de koeriersdienst-bestuurder een auto voorzien van passende reclame, afhankelijk van de klant.

Informatie over het maken van magnetische voertuigborden

Magnetische posters

Magnetische posters zijn ideaal voor tijdelijke reclame, zoals voor evenementen die slechts voor korte tijd plaatsvinden. De magnetische folies worden aan de achterkant van de poster bevestigd en kunnen vervolgens op magnetische oppervlakken worden bevestigd, zoals magnetische muren of deuren en muren die zijn geverfd met magnetische verven. De magnetische posters kunnen snel en eenvoudig worden verwijderd en opnieuw worden aangebracht, afhankelijk van de behoefte. Magnetische posters bieden een goedkope en effectieve manier om tijdelijke reclame te maken.

Magnetische etiketten

Magnetische etiketten zijn ideaal voor het organiseren van stellingen, kasten en andere opslagruimtes. De etiketten worden op magnetische folies of banden gedrukt en kunnen vervolgens op metalen oppervlakken worden bevestigd. De etiketten kunnen snel en eenvoudig worden verwijderd en opnieuw worden gepositioneerd om veranderingen in de voorraad of de organisatie weer te geven. Magnetische etiketten bieden een eenvoudige en effectieve manier om uw voorraad georganiseerd en netjes te houden.

Samenvatting: Magneetfolies in digitaal druk

Magnetische folies en magneetbanden bieden veel voordelen in de digitale printindustrie, zoals een snelle en eenvoudige hantering, de mogelijkheid om prints, borden, etiketten en posters snel opnieuw te positioneren en de mogelijkheid om deze steeds opnieuw te gebruiken. Magnetische sluitingen en houders zijn geschikt voor verschillende toepassingen in de digitale drukindustrie, zoals het bevestigen van prints, magnetische borden, visitekaartjes, posters en etiketten.

Wellicht ook interessant voor u

«