Autoreclame op magneetplaten maken

Info en advies: 0252-41 28 42

Geschikte materialen

Voor het maken van magnetische naamplaten zijn verschillende materialen geschikt. Het is echter belangrijk om een materiaal te kiezen met de juiste eigenschappen, zodat de magneetplaten goed blijven hechten, zelfs bij hogere snelheden.

De klassieke magneetplaat, zoals men het wellicht kent, is gemaakt van een  magneetfolie met een magneetkracht van 0,8 mm. Hierbij kan men, afhankelijk van de productiemethode, een ongecoate folie met een opdruk lamineren, of men gebruikt een reeds gecoate folie en bedrukt deze direct.

Er is nog een ander materiaal dat slechts 0,4 mm dik is en een mooie PET-oppervlakte heeft die rechtstreeks kan worden bedrukt met vele digitale printers. Het materiaal heeft een speciale magnetisering en blijft daarom net zo goed hechten als de klassieke magneetplaat voor op auto's. Het is natuurlijk altijd belangrijk om de toepassingsrichtlijnen te volgen, zodat de plaat goed blijft hechten.

 

Magneetfolie direct bedrukken

 1. Controleer of uw printer de materiaaldikte kan bedrukken en of het gewicht binnen de specificaties valt.
 2. Bedruk het materiaal zoals een PVC- of PET-folie. Het kan nuttig zijn om de snelheid te verlagen om beter om te gaan met het zwaardere materiaal, indien mogelijk.
 3. Om de levensduur van de afdruk te verbeteren, is het aan te bevelen om een transparante beschermfolie erover te lamineren.
 4. Snijd de magneetplaat bijvoorbeeld met een knipschaar op de gewenste maat.
 5. Afgeronde hoeken kunnen de hechting aan de hoeken verbeteren, maar zijn niet noodzakelijk, zolang de magneetplaat maar volledig vlak wordt aangebracht.

Print op PVC- of PET-materiaal en vervolgens lamineren

 1. Print een PET- of PVC-folie zoals gebruikelijk.
 2. Maak het oppervlak van de ongecoate magnetische folie schoon.
 3. Lamineer de bedrukte folie op de magneetfolie.
 4. Voor de bescherming van de afdruk is een transparante beschermfolie aanbevolen.
 5. Snijd het magneetplaat op de gewenste maat.
 6. De hechting aan de hoeken kan over het algemeen worden verbeterd door ze af te ronden. Dit is echter niet verplicht.

Belangrijke instructies voor u en uw klanten

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om de instructies voor het gebruik van magneetplaten te volgen. Alleen dan kan worden gegarandeerd dat er geen gevaar ontstaat in het verkeer of voor de auto. U kunt onze instructiebladen ook aan uw klanten ter beschikking stellen.

«