Aanwijzingen over het verlijmen van COROFIX op wanden

Info en advies: 0252-41 28 42

Materiaalomschrijving

Bij materialen uit de lijst MMS COROFIX gaat het om een hoogwaardige, verzinkte ferromagnetische staalfolie. Elke folie wordt met de grootst mogelijke zorg vervaardigd. Desondanks dient u het materiaal toch altijd grondig te testen voordat u het gaat verwerken, om eventuele klachten te voorkomen. Klachten over verwerkte materialen en andere schadeclaims zoals teruggave en omruiling zijn bij duidelijke verwerkingsfouten uitgesloten. Voor het opplakken op wanden dient COROFIX naturel (zonder coating) gebruikt te worden.

Magnetische hechtkracht

De magnetische hechtkracht vermindert wanneer de afstand tussen magneet en ondergrond groter wordt (luchtspleet). Test daarom vóór de verlijming hoe de hechtkracht met uw materialen is. Graag stellen wij u monsters ter beschikking en geven wij u advies over de te gebruiken magneten

Meer informatie: Magnetisatie en hechtkracht

Ondergrond

  • De ondergrond moet geschikt, droog, glad, gelijkmatig absorberend en vlak zijn.
  • Alle wandbekledingen zijn geheel te verwijderen, dit kan eventueel met behulp van een behangafweker, zoals bijv. METYLAN.
  • Ruwe ondergronden, gaatjes en oneffenheden zijn met een voor behang geschikte plamuur, zoals bijv. METYLAN RENOMUR, glad te maken en te dichten.
  • Voor een glijkmatige absorbering en indien nodig ter versteviging van oudere gipsoppervlakken dienen deze met een op water gebaseerde behangvoorstrijk, bijv. METALYN GRUNDIERUNG UNIVERSAL, voorgestreken te worden.

Lijmlaag

Vanwege de eigenschappen van de te verlijmen materialen en hun gebruiksdoel raden wij u aan om voor de verlijming een hoogwaardige lijm voor zware wandbekelingen te gebruiken, zoals bijv. METALIN OVALIT S

Verwerking

De lijmlaag wordt met behulp van een lijmkam (vertanding B2), iets meer dan de baanbreedte, gelijkmatig, dwars op de looprichting direct op de ondergrond aangebracht. Op licht gestructureerde ondergronden is de vertanding aan te passen (bijv. B3). Meer gestructureerde ondergronden moeten vóór verlijmig geëgaliseerd worden.

De staalfolie als behang op de nog vochtige lijmlaag aanbrengen en met een schuimrubber roller aandrukken zonder luchtbellen. Zelfklevend behang niet laten uitdampen om hechtproblemen door skillen te vermijden. De volgende staalfoliebaan zonder overlapping, met een geringe sfatand (ca. 1-2 mm) stotend verlijmen.

Overtollige lijm en bobbels snel met een vlakke spatel verwijderen en eventueel met een vochtige doek of spons afvegen. Gemorste lijm op de staalfolie kan in verse toestand met een vochtige spons verwijderd worden.

Afwerking na volledige droging

Indien nodig of gewenst kunnen de randen van de aangebrachte staalfolie, zoals stootranden met behulp van een geschikte afwerkingsplamuur, bijv. METYLAN RENOMUR FERTIGSPACHTEL of METYLAN RENOMUR RENOSPACHTEL, gladgestreken worden.

Transparante, gekleurde wandbekledingen vereisen een uniforme kleur ondergrond. Wanneer dit nodig is kan dit met behulp van witgepigmenteerde decoratiegrondering, bijv. METYLAN SPEZIAL GRUNDIERUNG, gedaan worden.

Voor een volgende aan te brengen behanglaag zijn maat-stabiele behangsoorten (vlies, glasvlies) te gebruiken.

In het meest ideale geval zouden hierbij lucht doorlatende materialen gebruikt moeten worden om een snelle droging van de met behang beplakte staalfolie te garanderen.

De verlijming van de gekozen wandbekleding wordt met een vinyl lijm zoals bijv. METALAN OVALIT VB. gedaan.

Wellicht ook interessant voor u

«