Gebruiksaanwijzing over het gebruik van magneetfolies

Info en advies: 0252-41 28 42

Reiniging: Met spiritus of zeepsop


Snijden: Dit is met alle papiersnijders mogelijk.


Stansen: Dit is met bandstaal mogelijk.


Drukken/printen: Uitsluitend PVC-inkt gebruiken! Bij het drukken van vlakken wat verdunner gebruiken. De witte of gekleurde toplaag is geschikt voor het aanbrengen van een dunne inktlaag. Inkten nooit opwalsen of spuiten (gevaar voor krimp en uitharding). U dient de magneetplaten voor het drukken te reinigen met spiritus, dit geldt in het bijzonder voor bedrukking met UV-inkten. Na bedrukking met UV-inkten de platen direct nabewerken.


Inkjet-print: Bij oplosmiddelhoudende inkten alleen COROPOL magneetfolie met witte toplaag gebruiken. Bij inkten op waterbasis s.v.p. COROPRINT magneetfolie gebruiken.


Temperatuur: Magneetfolie houdt warmte of koude zeer lang vast door het hoge metaalgehalte. Bewerk het materiaal nooit in onderkoelde toestand. (Let daar beslist op bij sluit-werk). Kamertemperatuur (ca. 20º) garandeert een goede aansprakelijkheid van de drukinkt en gladde snijkanten bij het snijden. Stel voor de droogtunnel de laagste temperatuur in.


Lamineren: Is met veel materialen mogelijk: PVC, textiel, aluminium, enz. Voor buitengebruik van de magneetplaten nooit een laminaat van meer dan 0,15 mm dik gebruiken (gevaar van golfvorming vanwege verschillende uitzettingsgraden).


Formaat: De afgewerkte magneetplaten dienen bij voorkeur niet langer dan 1 meter te zijn. Afgeronde hoeken verdienen de voorkeur. Voor autonaamplaten bevelen wij ons materiaal COROPOL 0,9 mm aan.


Opslag/Verzenden: Magneetfolie bij verzending niet vouwen maar met de witte c.q. niet-magnetische zijde naar buiten oprollen, het liefst op een koker met een grote diameter. Vellen magneetfolie vlak bewaren, bijv. tegen een stalen deur of wand.


Garantie/aansprakelijkheid: Ondeskundige bewerking of gebruik kunnen ertoe leiden, dat het product niet het gewenste resultaat geeft. Op grond hiervan wijst MMS elke verantwoordelijkheid van de hand. Neem s.v.p. vooraf altijd proeven, zodat er geen schade ontstaat en uw klanten niet worden teleurgesteld. Een gebruiksaanwijzing voor magneetplaten (wordt bij elke levering meegestuurd) dient altijd bij het eindproduct meegeleverd te worden.

Download: informatie over COROPOL

Wellicht ook interessant voor u

«